Zemiakové placky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 141553x
Placky zo strúhaných zemiakov a syra podávame s jogurtovou zálievkou s bylinkami a orestovanou kapustou.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej | |
cesnak | |
500 g | zemiaky |
korenie mleté | |
100 g | syr tvrdý |
oregano | |
200 g | kel |
soľ | |
1 ks | vajcia |
bazalka | |
250 g | jogurt |
Postup prípravy receptu
Zemiaky nastrúhame nahrubo, vytlačíme z nich vodu a pridáme najemno nastrúhaný syr a prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Kel rozdelíme na kúsky a na oleji je osmažíme, osolíme. Z zemiakového cesta pečieme malé placky z oboch strán. Jogurt zmiešame s oreganom, bazalkou, soľou a korením. Placky sypeme kapustou a polejeme s omáčkou.