Zemiakové placky zo studených zemiakov
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65855x
Ľahké a rýchle jedlo zo zemiakov vhodné aj ako príloha.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | soľ |
rastlinné tuk | |
500 g | zemiaky |
30 g | maslo |
100 g | hrubá múka |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Uvarené zemiaky ešte teplé olúpeme a necháme vychladnúť (najlepšie do druhého dňa). Potom je nastrúhame, posypeme múkou, osolíme a pridáme vajcia a rozohriatej maslo. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrojíme malé placky, ktoré smažíme na panvici po oboch stranách dozlata, alebo je upečieme v rúre na papieri na pečenie. Upečené placky môžeme potierať duseným jablkami, marmeládou alebo špenátom. Podávame ako prílohu k dusenej zelenine.