Zemiakové placky z waflovača
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 62798x
Ak máte radi zemiakové a nerobíte je len preto, že sú moc mastné, vyskúšajte je vo waflovačmi a uvidíte, že sú od tých vyprážaných na panvici na nerozoznanie - krásne opečené i chrumkavé.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | olej na vymastenie |
cesto: | |
1 ks | vajcia |
5 ks | zemiaky |
1 hrsť | zlomkové majorán |
3 strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | |
4 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | horúce mlieko |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme ďalšie ingrediencie podľa chuti. Prípadne si pripravíme bramborákové cesto alebo si ich namiešame tak, ako máme radi. Spodný diel waflovače potrieme trochou oleja. Stačí len prvý zemiakovú, potom už nemusíme. Do waflovače rozprestrieme cesto, priklopíme a smažíme asi 5 minút. Hotové vaflovej zemiakové podávame teplé alebo studené. U nás je jeme s údeným a kysaným kapustou.