Zemiakové placky s klobásou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 63069x
Ďalšie možná varianta prílohy, zo zemiakového cesta, vhodná k bielemu kapusta.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
majorana | |
2 ks | vajcia |
6 ks | varené zemiaky v šupke |
soľ | |
cibula | |
3 ks | klobása |
hrubá múka | |
korenie | |
na obalenie: | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľu pokrájame a zľahka opražíme na tuku až zružovie. Klobásy pokrájame na malé kocky a spolu s opraženou cibuľkou a ostatnými ingredienciami pridáme k nastrúhaným zemiakom. Vypracujeme cesto do ktorého prisypávame múku podľa potreby, tak aby sa dali tvoriť menšie placky. Ty na koniec obalíme vo srtouhance a vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame s kapustou.