Zemiakové placky s kaviárom
- chuťovky
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64501x
Roztřepané placky s cibuľovou chuťou, ktoré podávame so smotanou a kaviárom. Sú vynikajúce ako teplé, tak aj studené.
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
pažítka | |
olej | |
1 štipka | korenie |
2 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
1 štipka | soľ |
200 g | kyslá smotana |
500 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
1 sklenka | kaviár |
Postup prípravy receptu
Pažítku umyjeme a nakrájame nadrobno. Zemiaky olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle a osolíme.Cibuli olúpeme. Kyslú smotanu osolíme, okoreníme a vmiešame pažitku.Odložíme. Z nastrúhaných zemiakov zlejeme vodu. Přistrouháme cibuľu a vmiešame vajcia. Podľa chuti prisolíme a okoreníme. Malú naberačkou cesto vkladáme na panvicu, ktorú sme len zľahka potreli olivovým olejom. Na miernom ohni opečieme z oboch strán dozlatista. Pri podávaní, zdobíme kyslou smotanou a malú lyžičku kaviáru. Z tohto množstva pripravíme asi 10 kusov placiek.
Komentáre k receptu Zemiakové placky s kaviárom (1 komentár)
-
irena
20.July 2014 19:38
taketo placki robievam,ale skusim s kaviarom