Zemiakové placky s džemom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 126975x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
tuk na vyprážanie | |
cesto: | |
750 g | zemiaky |
soľ | |
2 ks | vajcia |
350 g | hrubá múka |
na potření: | |
džem |
Postup prípravy receptu
Vopred si uvaríme zemiaky v šupke. Olúpeme ich a necháme vychladnúť. Uvarené vychladnuté zemiaky prelisujeme, zmiešame s múkou, vajcami, osolíme a uhněteme tuhšie cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme placku asi 8 mm silnú, z ktorej hrnčekom vykrajujeme kolieska. Malé zemiakové placky smažíme v horúcom tuku dozlatista. Upečené zemiakové placky vyberáte na obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Potom potierame džemom podľa chuti a podávame. Zemiakové placky s džemom ihneď podávame. Na tanieri vyzerajú placky s džemom úžasne, ak zvolíme džemy iných farieb.