Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové placky s džemom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 125650x
Zemiakové placky s džemom

Tieto placky nám robievala Břevnovský babička, keď sme mali chuť na sladké.

vytlačiť recept Zemiakové placky s džemom
recept Zemiakové placky s džemom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

tuk na vyprážanie

cesto:

2 ks vajcia
350 g hrubá múka
750 g zemiaky
soľ

na potření:

džem

Postup prípravy receptu

Vopred si uvaríme zemiaky v šupke. Olúpeme ich a necháme vychladnúť. Uvarené vychladnuté zemiaky prelisujeme, zmiešame s múkou, vajcami, osolíme a uhněteme tuhšie cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme placku asi 8 mm silnú, z ktorej hrnčekom vykrajujeme kolieska. Malé zemiakové placky smažíme v horúcom tuku dozlatista. Upečené zemiakové placky vyberáte na obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Potom potierame džemom podľa chuti a podávame. Zemiakové placky s džemom ihneď podávame. Na tanieri vyzerajú placky s džemom úžasne, ak zvolíme džemy iných farieb.

Komentáre k receptu Zemiakové placky s džemom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt