Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové mištičky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59646x
Zemiakové mištičky

Šťouchané zemiaky na spôsob zemiakovej kaše zapečené so syrovými plátky.

vytlačiť recept Zemiakové mištičky
recept Zemiakové mištičky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 plátkov maslo
100 g plátkový madeiland light
1 dl mlieko
1/2 - 3/4 kg nové zemiaky
soľ
drvená rasca
1 balíček zeleninový tvaroh s kôprom
1 - 2 ks reďkovky

na ozdobu:

jarná cibuľka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
strúhanka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Zemiaky odrhneme od nečistôt a dáme ich variť do osolenej vody. Scedíme a necháme vychladiť. Zemiaky olúpeme a vrátime späť do hrnca, kde je rozmělníme na kúsky, rovnako ako keď robíme šťouchané zemiaky. Pridáme zeleninový tvaroh s príchuťou kôpru (zakúpime v supermarkete), mlieko, maslo a opäť promačkáme. Ochutíme soľou a drveným kmínom, opäť premiešame. Pripravíme si 4 menšie zapekacie mištičky, ktoré vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Zemiakovú zmes do mističek rozdelíme a necháme asi 20 - 30 minút zapekať. Medzitým si očistíme reďkovky. Plátkový syr nakrájame na prúžky, reďkovky na kolieska. Asi 5 - 10 minút pred dokončením zapekanie pridáme na každú mištičku plátky syra a doprostred dáme pár plátkov reďkoviek. Zapečieme do zezlatovění okrajov a rozpustení madeilandu. Zemiakové mištičky ihneď po upečení servírujeme. Na ozdobu môžeme pridať kolieska jarnej cibuľky.

Komentáre k receptu Zemiakové mištičky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty