Zemiakové mištičky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 59646x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 plátkov | maslo |
100 g | plátkový madeiland light |
1 dl | mlieko |
1/2 - 3/4 kg | nové zemiaky |
soľ | |
drvená rasca | |
1 balíček | zeleninový tvaroh s kôprom |
1 - 2 ks | reďkovky |
na ozdobu: | |
jarná cibuľka | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
strúhanka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky odrhneme od nečistôt a dáme ich variť do osolenej vody. Scedíme a necháme vychladiť. Zemiaky olúpeme a vrátime späť do hrnca, kde je rozmělníme na kúsky, rovnako ako keď robíme šťouchané zemiaky. Pridáme zeleninový tvaroh s príchuťou kôpru (zakúpime v supermarkete), mlieko, maslo a opäť promačkáme. Ochutíme soľou a drveným kmínom, opäť premiešame. Pripravíme si 4 menšie zapekacie mištičky, ktoré vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Zemiakovú zmes do mističek rozdelíme a necháme asi 20 - 30 minút zapekať. Medzitým si očistíme reďkovky. Plátkový syr nakrájame na prúžky, reďkovky na kolieska. Asi 5 - 10 minút pred dokončením zapekanie pridáme na každú mištičku plátky syra a doprostred dáme pár plátkov reďkoviek. Zapečieme do zezlatovění okrajov a rozpustení madeilandu. Zemiakové mištičky ihneď po upečení servírujeme. Na ozdobu môžeme pridať kolieska jarnej cibuľky.