Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové lupienky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 162929x
Zemiakové lupienky

Domáce zemiakové lupienky chutia inak ako kupovanej.

vytlačiť recept Zemiakové lupienky
recept Zemiakové lupienky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 13x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
500 g zemiaky

Postup prípravy receptu

Olúpané a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Nerobíme je ale príliš tenké, aby nám pri fritovaní nepopraskala. Potom je namočíme na 30 minút do studenej vody, aby sa zbavili prebytočného škrobu a nelepili sa na seba.

Odmočenie plátky prepláchneme, necháme odkvapkať a ľahko osušíme v čistej utierke.

Po častiach je fritujete vo fritovacom hrnci asi na 180 ° C 3-4 minúty. Nakoniec osolíme av mise premiešame, aby soľ rovnomerne pokryla všetky lupienky.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Zemiakové lupienky (3 komentáre)

  • Martin 28.February 2018 21:25

    Da sa to spravit aj bez toho fritovacieho hrnca ? Da sa to aj s inym ?

  • niko 08.November 2015 08:44

    dobry napad

  • brano 23.August 2011 09:31

    super hned to idem skusit i ked nemam fritovaci hrniec

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt