Zemiakové kolíky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68238x
Nenáročná na prípravu, a napriek tomu veľmi obľúbená príloha.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | väčšie zemiaky |
2 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
200 g | hrubá múka |
Postup prípravy receptu
Dôležité je cesto na zemiakové kolíky. Jeden deň vopred v šupke uvarené a potom olúpané zemiaky najemno nastrúhame. Pridáme vajcia a hrubú múku a rukou vypracujeme cesto. Nemalo by lepiť na ruky. Z hotového tuhšieho cesta postupne ukrajujú kúsky a tvarujeme z nich valčeky. Z valčekov potom krájame kúsky - kolíky. Kolíky hádže do osolenej vriacej vody, a to v širšom hrnci. Varíme ich, kým nevyplavou, potom ihneď vyberieme. Kolíky chutia s kyslou kapustou a údeným mäsom, preliate smaženú cibuľkou na masle.