Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové kolíky s kapustou a údeninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 126996x
Zemiakové kolíky s kapustou a údeninou

Veľmi výdatné jedlo, ktoré poznám z čias svojho detstva. Vcelku lacné a nenáročné.

vytlačiť recept Zemiakové kolíky s kapustou a údeninou
recept Zemiakové kolíky s kapustou a údeninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

údenina
maslo
cibula

cesto:

250 g hrubá múka
2 ks vajcia
1/5 kg zemiaky

príloha:

kyslá kapusta

Postup prípravy receptu

V šupke uvaríme zemiaky. Uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky najemno nastrúhame. Je vhodné ich variť deň vopred, lepšie sa spracujú. Pridáme vajcia a hrubú múku a vypracujeme cesto. Múku pridávame podľa potreby - cesto má byť dostatočne tuhé, ale nie suché. Ukrajujú kúsky cesta. Na pomúčenej stole z nich vyvaľkáme "hada", z ktorého ukrajujú kolíky. Tie potom vsypeme do vriacej osolenej vody. Vareškou premiešame, aby sa nepřichytily ku dnu. Akonáhle kolíky vyplávajú, necháme ich asi 1 minútu povariť a vyberieme do pripraveného hrnci alebo misy. Kolíky podávame s varenými kyslou kapustou a posypeme je spolu s cibuľou na masle orestovanou údeninou. Zemiakové kolíky s kapustou a údeninou ihneď servírujeme. Dobu prípravu uvádzam už po uvarení a vychladnutí zemiakov.

Komentáre k receptu Zemiakové kolíky s kapustou a údeninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty