Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové kolieska s pestom

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4411x
Zemiakové kolieska s pestom

Hrubá zemiaková kolieska, ktorá po zapečeniu podávame ako chuťovku. Recept voňajúce po cesnaku a údené syra.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zemiakové kolieska s pestom
recept Zemiakové kolieska s pestom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 ks údená parenica
4 ks zemiaky varené v šupke
soľ

na potření:

bylinková soľ
4 strúčiky cesnak
3 - 4 lyžíc červené pesto
1 kelímok krémovitá kyslá smotana
2 - 3 lyžíc strúhaný syr (20%)

Postup prípravy receptu

Veľké zemiaky dôkladne umyjeme, odrhneme kefkou a vcelku uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom vodu scedíme a zemiaky necháme vychladnúť. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Syr s nízkym obsahom tuku nastrúhame. Parenicu nakrájame na půlkolečka. Z krémové kyslej smotany a pesta vymiešame omáčku. Pridáme nastrúhaný syr, štipku bylinkovej soli a prelisovaný cesnak. Zemiaky nakrájame na hrubá kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený olejom. Každé kolieska potrieme hrubou vrstvou omáčky s pestom a navrch dáme po kúsku syra. Rúru predhrejeme na 160 - 170 ° C a zemiaková kolieska s pestom pečieme asi 25 - 35 minút podľa typu rúry. Mala by na pohľad vyzerať zlatisto. Zemiaková kolieska s pestom podávame ako chuťovku alebo prílohu. Chutia aj za studena.

Komentáre k receptu Zemiakové kolieska s pestom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty