Zemiakové knedlíky so salámou a kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24261x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | zemiaky v šupke |
100 g | krupice |
100 g | hrubá múka |
2 ks | vajcia |
200 g | kapusta |
150 g | gothajský saláma |
na ozdobu: | |
petržlenová vňať | |
cibula | |
olej | |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
rozpustené maslo |
Postup prípravy receptu
Deň vopred uvarené zemiaky nastrúhame na jemno, pridáme múku, krupicu, soľ, trochu rozpusteného masla a vajcia. Spracujeme v tuhšie cesto. Cesto rozvaľkáme na doske doske a rozdelíme na štvorce. Na každý štvorec cesta dáme kapusta (používame väčšinou keď zostane z druhého dňa od obeda) a nakrájaný salám na menšie kocky. Na pomoučněných dlaniach dôkladne zabalíme do guľôčok. Zemiakové knedle varíme v osolenej vriacej vode asi 10 - 12 minút. Uvarené zemiakové knedlíky so salámou a kapustou ihneď po vybratí poprepichujeme a servírujeme s osmaženej cibuľkou a môžeme posypať petržlenovou vňaťou.