Zemiakové knedle s krupicou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 31537x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | zemiaky |
200 - 300 g | detská krupica |
2 - 3 | vajcia |
Rasco | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Olúpané zemiaky rozkrájame na štvrťky av osolenej vode uvaríme spolu so štipkou rasce domäkka. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu a šťouchadlem je dôkladne rozšťoucháme. Pridáme celé vajcia, osolíme a vareškou premiešame. Postupne prisypávame krupicu a vareškou vypracovávame cesto. Až je dostatočne husté, vyklopíme je z hrnca na dosku posypaný krupicou. Rukami cesto ešte premiesime a rozdelíme na štvrtiny. Vyvaľkáme štyri rovnaké valčeky. Zemiakové knedle s krupicou varíme v pare asi 20 minút. Knedle krájame, až trošku vychladne. Zemiakové knedle s krupicou podávame ako prílohu.