Zemiakové knedle plnené opečenou sekanou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 127468x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | hrubá múka |
1 ks | cibula |
1 ks | vajcia |
100 g | krupice |
1 lyžica | olej |
300 g | sekaná |
600 g | zemiaky v šupke |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky v šupke je ideálne si uvariť deň vopred. Druhý deň je olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do pomletej zemiakové hmoty vmiešame rozšľahané vajcia, krupicu, hrubú múku, všetko osolíme a spracujeme do cesta. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Sekanou nakrájame na kocky. Na lyžici oleja zesklovatíme cibuľu, pridáme kocky sekané a dôkladne všetko opečieme. Z cesta vyvaľkáme plát, ktorý rozkrájame na štvorčeky. Tie potom plníme opečenou sekanou, dôkladne zabalíme, vytvarujeme do knedlí a vkladáme do osolenej vriacej vody. Zavárame 10 až 12 minút. Uvarené knedle ihneď po vybratí poprepichujeme a servírujeme s duseným špenátom.