Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové knedle plnené opečenou sekanou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 127468x
Zemiakové knedle plnené opečenou sekanou

Ak máte radi zmenu, vyskúšajte recept na neobvykle plnené knedle.

vytlačiť recept Zemiakové knedle plnené opečenou sekanou
recept Zemiakové knedle plnené opečenou sekanou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g hrubá múka
1 ks cibula
1 ks vajcia
100 g krupice
1 lyžica olej
300 g sekaná
600 g zemiaky v šupke

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky v šupke je ideálne si uvariť deň vopred. Druhý deň je olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do pomletej zemiakové hmoty vmiešame rozšľahané vajcia, krupicu, hrubú múku, všetko osolíme a spracujeme do cesta. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Sekanou nakrájame na kocky. Na lyžici oleja zesklovatíme cibuľu, pridáme kocky sekané a dôkladne všetko opečieme. Z cesta vyvaľkáme plát, ktorý rozkrájame na štvorčeky. Tie potom plníme opečenou sekanou, dôkladne zabalíme, vytvarujeme do knedlí a vkladáme do osolenej vriacej vody. Zavárame 10 až 12 minút. Uvarené knedle ihneď po vybratí poprepichujeme a servírujeme s duseným špenátom.

Komentáre k receptu Zemiakové knedle plnené opečenou sekanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty