Zemiakové kapusta
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 23897x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
30 dkg | kyslá kapusta |
50 dkg | zemiaky |
sadlo | |
15 dkg | bravčové oškvarky |
soľ | |
2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Zemiaky oškrabeme, nakrájame na kúsky, osolíme a dáme variť. Kyslá kapusta uvaríme domäkka. Na masti alebo slnečnicovom oleji osmažíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme oškvarky. Necháme len chvíľku prehriať. Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme uvarené kapusta a cibuľku sa oškvarky. Všetko dôkladne premiešame a podľa chuti môžeme ešte prisoliť. Zemiakové kapustu ihneď podávame.