Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková tortilla s cibuľou a špenátom

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3061x
Zemiaková tortilla s cibuľou a špenátom

Zeleninová tortíl s množstvom vitamínov. Recept od šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Zemiaková tortilla s cibuľou a špenátom
recept Zemiaková tortilla s cibuľou a špenátom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks veľká zemiak
30 g maslo
100 ml smotana
150 g listový špenát
3 ks vajcia
1 ks cibula

podľa chuti:

soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Rúru rozohrejeme na teplotu 190 ° C. Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na 3mm tenké plátky. Plátky zemiakov povaríme asi 5 minút v osolenej vode a potom zlejeme. Vo veľkej hlbšej panvici rozohrejeme maslo, vsypeme olúpanú a na půlkolečka nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme zemiaky a umytý špenát nakrájaný na prúžky. Panva zložíme z ohňa a na 5 minút priklopíme pokrievkou, aby špenát zvädnuté. Vo väčšej mise rozšľaháme vajcia so smotanou, osolíme a okoreníme. Pridáme zemiaky so špenátom a dobre premiešame. Všetko vlejeme do oválnej zapekacej misy, urovnáme povrch a vložíme do rúry. Zapekáme 15-20 minút, kým vajcia nestuhne a na povrchu nezezlátnou. Mírně vychladol tortíl nakrájame na trojuholníky a podávame so zeleninovým šalátom. Zdroj: Interspar

Komentáre k receptu Zemiaková tortilla s cibuľou a špenátom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty