Zemiaková tortilla s cibuľou a špenátom
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 3061x
Zeleninová tortíl s množstvom vitamínov. Recept od šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | veľká zemiak |
30 g | maslo |
100 ml | smotana |
150 g | listový špenát |
3 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Rúru rozohrejeme na teplotu 190 ° C. Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na 3mm tenké plátky. Plátky zemiakov povaríme asi 5 minút v osolenej vode a potom zlejeme. Vo veľkej hlbšej panvici rozohrejeme maslo, vsypeme olúpanú a na půlkolečka nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme zemiaky a umytý špenát nakrájaný na prúžky. Panva zložíme z ohňa a na 5 minút priklopíme pokrievkou, aby špenát zvädnuté. Vo väčšej mise rozšľaháme vajcia so smotanou, osolíme a okoreníme. Pridáme zemiaky so špenátom a dobre premiešame. Všetko vlejeme do oválnej zapekacej misy, urovnáme povrch a vložíme do rúry. Zapekáme 15-20 minút, kým vajcia nestuhne a na povrchu nezezlátnou. Mírně vychladol tortíl nakrájame na trojuholníky a podávame so zeleninovým šalátom. Zdroj: Interspar