Zemiaková torta
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64892x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vajcia |
1000 g | zemiaky |
250 g | šunkovú salámu |
1 ks | zelená paprika |
soľ | |
150 g | eidam |
cestíčko: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
150 ml | mlieko |
3 ks | vajcia |
drobení: | |
150 g | eidam |
na ozdobu: | |
paradajka | |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
masť na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Deň vopred si uvaríme zemiaky a vajcia. Zemiaky aj vajcia nakrájame na silnejšie plátky. Saláma, syr aj očistenú papriku nakrájame na rezance. Tortovú formu (26cm) vymastíme tukom, vyložíme alobalom a znovu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Do formy naukladáme vrstvu zemiakov a osolíme ju. Potom naskladáme polovicu vajec, salámy i papriky. Po obvode formy naukladáme rezančeky syra. Opäť príde osolená vrstva zemiakov, vajcia, salámu aj paprika. Po obvode opäť naskladáme syr, aby nám tortu udržal tvar. Posledná vrstva bude z osolených zemiakov. Zemiakový tortu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút na 200 ° C. V mlieku rozšľaháme vajcia a podľa chuti mlieko osolíme aj okoreníme. Mliekom zalejeme zemiaky a opäť vložíme na 20 minút do rúry. Potom zemiakový tortu posypeme nahrubo strúhaným syrom a upečieme dozlatista. Dieliky bramborovéhop torte zdobíme plátky čerstvých paradajok.