Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková torta

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64892x
Zemiaková torta

Pikantné francúzske zemiaky pripravené ako torta.

vytlačiť recept Zemiaková torta
recept Zemiaková torta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks vajcia
1000 g zemiaky
250 g šunkovú salámu
1 ks zelená paprika
soľ
150 g eidam

cestíčko:

mleté biele korenie
soľ
150 ml mlieko
3 ks vajcia

drobení:

150 g eidam

na ozdobu:

paradajka

podľa potreby:

strúhanka na vysypanie
masť na vymazanie

Postup prípravy receptu

Deň vopred si uvaríme zemiaky a vajcia. Zemiaky aj vajcia nakrájame na silnejšie plátky. Saláma, syr aj očistenú papriku nakrájame na rezance. Tortovú formu (26cm) vymastíme tukom, vyložíme alobalom a znovu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Do formy naukladáme vrstvu zemiakov a osolíme ju. Potom naskladáme polovicu vajec, salámy i papriky. Po obvode formy naukladáme rezančeky syra. Opäť príde osolená vrstva zemiakov, vajcia, salámu aj paprika. Po obvode opäť naskladáme syr, aby nám tortu udržal tvar. Posledná vrstva bude z osolených zemiakov. Zemiakový tortu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút na 200 ° C. V mlieku rozšľaháme vajcia a podľa chuti mlieko osolíme aj okoreníme. Mliekom zalejeme zemiaky a opäť vložíme na 20 minút do rúry. Potom zemiakový tortu posypeme nahrubo strúhaným syrom a upečieme dozlatista. Dieliky bramborovéhop torte zdobíme plátky čerstvých paradajok.

Komentáre k receptu Zemiaková torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty