Zemiaková polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 158640x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
1 svazeček | trebuľka |
1 lyžica | olej |
1 l | vývar z hovädzieho mäsa |
500 g | zemiaky |
4 ks | párky |
1/4 lyžičky | muškátový kvet |
80 g | prerastená slanina |
1 ks | pór |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Dobre prerastenej slaniny nakrájame na malé kocky a orestujeme ju na oleji. Pridáme cibuľu, ktoré sme tiež nakrájeli na malé kocky a necháme zosklovatieť. Ďalej umyjeme obrambory, olúpeme, nakrájame na drobné kocky alebo na menšie kúsky, pridáme vývar, orestovanou slaninu s cibuľou a všetko varíme asi 20 minút. Medzitým umyjeme a na plátky nakrájame pór. Do povarené polievky pridáme pór a ešte 10 minút varíme. Nakoniec pridáme na plátky nakrájané párky a krátko ich v polievke prehrejeme. Polievku dochutíme korením a ihneď podávame ozdobenú lístky trebuľky.