Zemiaková polievka s mrkvou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 128543x
Aj polievka môže byť hlavným chodom. Zemiaky zasýti vďaka vysokému obsahu sacharidov.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 l | voda |
100 g | Mrkva |
200 g | zemiaky |
20 g | maslo |
1 kocka | zeleninový bujón |
20 g | hladká múka |
podľa chuti: | |
čerstvá petržlenová vňať | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mrkva si očistíme a pokrájame na kolieska. Vodu necháme prejsť varom s kockou zeleninového bujónu. Mrkva vložíme do hrnca, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Po uvarení mrkvu rozmixujeme, vývar si ponecháme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju odloženým vývarom, pridáme rozmixované mrkva a očistené zemiaky pokrájané na kocky. Osolíme a varíme do zmäknutia zemiakov. Hotovú zemiakovú polievku ochutíme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.