Zemiaková polievka s kapustičkami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 8436x
Sýta zemiaková polievka so slaninou a kapustičkami sa hodí na podávanie najmä v zimnom období.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | zemiaky |
70 g | slanina |
3 lyžice | hladká múka |
3 lyžice | olej |
200 g | ružičkový kel |
1 l | vývar |
1 ks | cibula |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
čerstvý petržlen | |
mleté čierne korenie | |
mletá sladká paprika | |
drvená rasca | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Ružičkového kapustičky očistíme a vyperieme pod studenou tečúcou vodou. Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak prelisujeme a vymiešame so soľou a korením. Slaninu nakrájame na tenké prúžky. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Slaninu rozškvaríme a pridáme cibuľu, ktorú orestujeme do svetlo žltej farby. Vložíme zemiaky, kapustičky, ochutíme kmínom, podlejeme trochou vývaru a zakryté udusíme domäkka. Z oleja a múky si pripravíme svetlú zápražku, ku ktorej pridáme asi 1 lyžičku červenej papriky. Zalejeme zvyšným vývarom a 15 - 20 minút povaríme. Potom do polievky pridáme podusené zemiaky s kapustičkami vrátane slaniny, ochutíme cesnakom a ešte 2 minúty povaríme. Nakoniec vmiešame usekanou petržlen. Sýtou zemiakovú polievku s kapustičkami môžeme podávať aj ako hlavný chod s pečivom.