Zemiaková polievka s červenými fazuľami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 12868x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | zeleninový bujón |
soľ | |
1 ks | väčšia mrkva |
2 lyžice | hrubá múka |
4 ks | stredné zemiaky |
2 lyžice | granulovaný cesnak |
1 lyžica | olej |
3 lyžice | Sušená petržlenová vňať |
1100 ml | voda |
1 ks | menšie petržlen |
1 plechovka | červená fazuľa |
Postup prípravy receptu
Do hrnca dáme variť vodu s bujóny a medzitým si olúpeme zemiaky a oškrabeme mrkvu a petržlen. Zeleninu umyjeme, osušíme, zemiaky nakrájame na kocky a mrkvu s petržlenom na malé kocky. Zeleninu postupne, ako sa nakrájané, hádže do pomaly sa začínajúci vriacej vody. Hrniec prikryjeme pokrievkou a zeleninu uvaríme domäkka. Fazuľa scedíme, ale nepreplachuje. K uvarenej zelenine do polievky pridáme fazuľu, polievku ochutíme cesnakom (1 lyžica), petržlenom (1 lyžica) a štipkou soli a prilejeme lyžicu oleja. Znovu uvedieme do varu. Vo vode rozmiešame múku a kašičkou zahustíme pripravovanú polievku. Za občasného miešania necháme 10 minút prevariť. Potom pridáme petržlen a cesnak, premiešame a odstavíme. Zemiaková s červenými fazuľami necháme ešte 5 minút "odstáť" za občasného premiešania.