Zemiaková polievka s čerstvými rýdzikmi
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 60059x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | zemiaky |
1 miska | ryzce |
2 lyžičky | soľ |
2 listy | ligurček |
2 lyžice | sadlo |
1 lyžička | drvená rasca |
2 ks | Mrkva |
1 kocka | bujón |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
1 ks | cibula |
1 lyžica | mletá sladká paprika |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa potreby: | |
hotová zápražka |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu na kolieska a cibuľu nasekáme na kocky. Ryzce nakrájame na kúsky. Na oleji alebo masti osmažíme cibuľku. Pridáme pokrájané zemiaky, kolieska mrkvy a podusíme. Pridáme mletú papriku, soľ, korenie, ligurček, drvená rasca, bujón a zalejeme vývarom alebo vodou. Zatiaľ si na panvici rozohrejeme asi lyžicu masti, pridáme ryzce, osolíme ich, okoreníme a dusíme domäkka. Do hotovej zemiakovej polievky pridáme ryzce a zahustíme zápražkou, ozdobíme petržlenovou vňaťou. Zemiaková polievka s čerstvými ryzci podávame s bielym pečivom.