Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková polievka po francúzsky

  • polievky
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62792x
Zemiaková polievka po francúzsky

Netradičné krémová zemiaková polievka s pórom a smotanou, ktorú pripravujeme bez zápražku.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zemiaková polievka po francúzsky
recept Zemiaková polievka po francúzsky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks pór
2 lyžice paradajkový pretlak
400 g zemiaky
100 ml smotana na varenie
2 ks žĺtok
1,5 l zeleninový vývar
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť, olúpeme, nakrájame na kúsky a rozmixujeme na kašu. Pripravíme zeleninový vývar z kocky. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. V smotane rozmiešame žĺtky. Petržlen umyjeme a nasekáme. Do zeleninového vývaru vmiešame pripravenú kašu zo zemiakov. Necháme prejsť varom a vmiešame paradajkový pretlak, smotanu so žĺtkami, rozotrený cesnak a pokrájaný pór. Necháme minútu povariť a odstavíme. Podľa potreby dochutíme zemiakovú polievku po francúzsky soľou a korením. Prikryjeme pokrievkou a po 5 minútach podávame. K tejto jemnej krémovej polievke sa najlepšie hodí biela bageta alebo chrumkavý toast.

Komentáre k receptu Zemiaková polievka po francúzsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty