Zemiaková placka s droždím
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63585x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | zemiaky |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 lyžička | majorana |
2 ks | vajcia |
2 strúčiky | cesnak |
15 g | droždie |
3 lyžice | hladká múka |
1 štipka | soľ |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Surové zemiaky nastrúhame, pridáme k nim vajcia, kvások a prelisovaný cesnak, dobre premiešame, osolíme a podľa chuti okoreníme. Vmiešame múku, aby vzniklo cesto ako na buchtu. Cesto nalejeme na rozpálený olej do pekáča av rúre zvoľna dozlatista upečieme. Povrch výdatne omastíme, aby vznikla červená kôrka. Hotový zemiakovú s droždím môžeme použiť aj ako prílohu k mäsu. Prelievame tmavou zápražkou.