Zemiaková lokša
- prílohy
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 46869x
Recept na skvelú prílohu, ale aj hlavné jedlo, ak sú plnené.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 11x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 - 6 ks | varené zemiaky |
soľ | |
na potření: | |
maslo | |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Uvarené zemiaky roztlačíme na zemiakovú kašu. Kašu necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame hladkú múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré spracujeme do tvaru valčeka. Z neho krájame rovnaké dieliky, ktoré vyvaľkáme na placky silné asi 0,3 - 0,5 cm. Loksa pečieme na platničke z oboch strán. Upečené Loksa potrieme maslom a osolíme. Môžeme ich podávať s mliekom alebo mäsom.