Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková lokša

  • prílohy
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 31944x
Zemiaková lokša

Recept na skvelú prílohu, ale aj hlavné jedlo, ak sú plnené.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zemiaková lokša
recept Zemiaková lokša
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
5 - 6 ks varené zemiaky

na potření:

maslo

podľa potreby:

hladká múka

Postup prípravy receptu

Uvarené zemiaky roztlačíme na zemiakovú kašu. Kašu necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame hladkú múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré spracujeme do tvaru valčeka. Z neho krájame rovnaké dieliky, ktoré vyvaľkáme na placky silné asi 0,3 - 0,5 cm. Loksa pečieme na platničke z oboch strán. Upečené Loksa potrieme maslom a osolíme. Môžeme ich podávať s mliekom alebo mäsom.

Komentáre k receptu Zemiaková lokša (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt