Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakova knedľa

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 182049x
Zemiakova knedľa

Klasická obľúbená príloha napríklad ku špenátu.

vytlačiť recept Zemiakova knedľa
recept Zemiakova knedľa
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia
4 lyžice krupica detská
12 lyžíc hrubá múka
1/2 kg varené zemiaky

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Ihneď je schladíte, olúpeme a necháme vychladnúť. Zemiaky nastrúhame. Zo všetkých surovín dôkladne prepracujeme cesto, urobíme dva malé, rovnaké valčeky a na miernej teplote varíme približne 20 minút. Krájame najlepšie niťou. Vynikajúce sú aj ako samotné jedlo podávané s osmahnutou, chrumkavou cibuľkou.

Komentáre k receptu Zemiakova knedľa (2 komentáre)

  • Alfred 04.April 2015 20:33

    Zda sa mi todobry recept zajtra ju spravim ku kacke a dusenej kapuste

  • Anna 21.September 2013 22:59

    Vyborne

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty