Zemiakova knedľa
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 183521x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
4 lyžice | krupica detská |
12 lyžíc | hrubá múka |
1/2 kg | varené zemiaky |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Ihneď je schladíte, olúpeme a necháme vychladnúť. Zemiaky nastrúhame. Zo všetkých surovín dôkladne prepracujeme cesto, urobíme dva malé, rovnaké valčeky a na miernej teplote varíme približne 20 minút. Krájame najlepšie niťou. Vynikajúce sú aj ako samotné jedlo podávané s osmahnutou, chrumkavou cibuľkou.
Komentáre k receptu Zemiakova knedľa (2 komentáre)
-
Alfred
04.April 2015 20:33
Zda sa mi todobry recept zajtra ju spravim ku kacke a dusenej kapuste
-
Anna
21.September 2013 22:59
Vyborne