Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková kaša

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 141794x
Zemiaková kaša

Jedna zo základných príloh zo zemiakov.

vytlačiť recept Zemiaková kaša
recept Zemiaková kaša sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

25 g maslo
mletý kmín
soľ
250 ml mlieko
6 ks zemiaky (stredné)

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, rozkrájame na štvrtky, dáme do osolenej vody so štipkou mletej rasce a varíme približne 30 minút. Medzitým si ohrejeme mlieko. Keď sú zemiaky mäkké, vodu zlejeme, pridáme maslo a rozšťoucháváme, alebo šľaháme ručným šľahačom a pritom prilievame teplé mlieko. Pokračujeme do tej doby, kým nie je kaša hladká. Pri podávaní môžeme zjemniť ešte plátkom masla navrch.

Komentáre k receptu Zemiaková kaša (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty