Zemiaková kaša
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 141745x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 g | maslo |
mletý kmín | |
soľ | |
250 ml | mlieko |
6 ks | zemiaky (stredné) |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, rozkrájame na štvrtky, dáme do osolenej vody so štipkou mletej rasce a varíme približne 30 minút. Medzitým si ohrejeme mlieko. Keď sú zemiaky mäkké, vodu zlejeme, pridáme maslo a rozšťoucháváme, alebo šľaháme ručným šľahačom a pritom prilievame teplé mlieko. Pokračujeme do tej doby, kým nie je kaša hladká. Pri podávaní môžeme zjemniť ešte plátkom masla navrch.