Zemiaková kaša zapekaná s vajcom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 9533x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
zelená petržlenová vňať | |
mletý farebný korenie | |
vajcia | |
sušený syr | |
hermelín | |
zemiaková kaša | |
soľ | |
maslo na vymastenie | |
kečup |
Postup prípravy receptu
Pekáčik vymažeme maslom a vyložíme zemiakovou kašou tak, aby sme vytvorili tak 3 - 4 cm vrstvu. Podľa množstva kaše, ktoré máme k dispozícii, určujeme aj ďalšie množstvá surovín. Vajcia rozšľaháme so štipkou soli a korenia. Na klasický pekáčik budú stačiť 3 ks. Hermelín nakrájame na plátky. Do kaše (bohato posypané nasekanou petržlenovou vňaťou) urobíme ďalej od seba veľkou lyžicou hlbší jamkami, do každého dáme lyžičku kečupu a až po okraj naplníme vajcom. Takto postupujeme, až sú všetky jamkami plné, ale pozor, nemali by sa rozliať. Posypeme sušeným syrom. Rúru vyhreje asi na 170 ° C a zapečieme, až sú vajcia takmer tuhá. Potom každý naplnený jamku prekryjeme plátkom hermelín a necháme ďalších 5 - 8 minút piecť. Spoznáme tak jednotlivé porcie, podľa ktorých zapekané zemiakovú kašu s vajcom krája. Podávame ako teplú večeru.