Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková kaša zapekaná s vajcom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8417x
Zemiaková kaša zapekaná s vajcom

Keď neviete čo sa zostávajúcu zemiakovou kašou, zapečte ju.

vytlačiť recept Zemiaková kaša zapekaná s vajcom
recept Zemiaková kaša zapekaná s vajcom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

podľa potreby:

zelená petržlenová vňať
mletý farebný korenie
vajcia
sušený syr
hermelín
zemiaková kaša
soľ
maslo na vymastenie
kečup

Postup prípravy receptu

Pekáčik vymažeme maslom a vyložíme zemiakovou kašou tak, aby sme vytvorili tak 3 - 4 cm vrstvu. Podľa množstva kaše, ktoré máme k dispozícii, určujeme aj ďalšie množstvá surovín. Vajcia rozšľaháme so štipkou soli a korenia. Na klasický pekáčik budú stačiť 3 ks. Hermelín nakrájame na plátky. Do kaše (bohato posypané nasekanou petržlenovou vňaťou) urobíme ďalej od seba veľkou lyžicou hlbší jamkami, do každého dáme lyžičku kečupu a až po okraj naplníme vajcom. Takto postupujeme, až sú všetky jamkami plné, ale pozor, nemali by sa rozliať. Posypeme sušeným syrom. Rúru vyhreje asi na 170 ° C a zapečieme, až sú vajcia takmer tuhá. Potom každý naplnený jamku prekryjeme plátkom hermelín a necháme ďalších 5 - 8 minút piecť. Spoznáme tak jednotlivé porcie, podľa ktorých zapekané zemiakovú kašu s vajcom krája. Podávame ako teplú večeru.

Komentáre k receptu Zemiaková kaša zapekaná s vajcom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty