Zemiaková kaša s parmezánom
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 25383x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
1 plátok | maslo |
200 ml | mlieko |
soľ | |
75 g | parmezán |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme je hrnca s vriacou vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Zemiaky moc nesolíme a pokojne ich môžeme rozvariť. Počas varenia zemiakov si ukrojíme asi 1 cm plátok masla. Vložíme ho do mlieka v mikrovlnke všetko spoločne ohrejeme. Väčšinou dávam 90 sekúnd na max výkon, ale priklopená. Parmezán nastrúhame. Uvarené zemiaky zlejeme a roztlačíme. Vlejeme do nich mlieko s maslom a pridáme parmezán. Spoločne všetko rozšťoucháme alebo vyšľaháme šľahačom do hladkej kaše. Podľa chuti kašu osolíme. Zemiakovú kašu s parmezánom prikryjeme pokrievkou a necháme asi 5 minút odpočinúť. Zemiakovú kašu s parmezánom podávame ako prílohu ku grilovaným, pečeným alebo vyprážaným mäsám či zelenine. Najlepšie je teplá.