Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková kaša s parmezánom

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25986x
Zemiaková kaša s parmezánom

Recept na zemiakovú kašu s osobitou chuťou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zemiaková kaša s parmezánom
recept Zemiaková kaša s parmezánom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

750 g zemiaky

podľa chuti:

200 ml mlieko
soľ
75 g parmezán
1 plátok maslo

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme je hrnca s vriacou vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Zemiaky moc nesolíme a pokojne ich môžeme rozvariť. Počas varenia zemiakov si ukrojíme asi 1 cm plátok masla. Vložíme ho do mlieka v mikrovlnke všetko spoločne ohrejeme. Väčšinou dávam 90 sekúnd na max výkon, ale priklopená. Parmezán nastrúhame. Uvarené zemiaky zlejeme a roztlačíme. Vlejeme do nich mlieko s maslom a pridáme parmezán. Spoločne všetko rozšťoucháme alebo vyšľaháme šľahačom do hladkej kaše. Podľa chuti kašu osolíme. Zemiakovú kašu s parmezánom prikryjeme pokrievkou a necháme asi 5 minút odpočinúť. Zemiakovú kašu s parmezánom podávame ako prílohu ku grilovaným, pečeným alebo vyprážaným mäsám či zelenine. Najlepšie je teplá.

Komentáre k receptu Zemiaková kaša s parmezánom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty