Zemiaková kaša s Lučinou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 6727x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 1,2 kg | zemiaky |
zelená petržlenová vňať | |
50 g | maslo |
1/2 kelímku | smotana na šľahanie |
1 kocka | veľká Lučina |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky (varný typ na pyré) olúpeme a nakrájame na kocky. Zalejeme vriacou vodou a pridáme lyžičku až dve soli. Uvaríme domäkka a scedíme. Ešte horúce zemiaky roztlačíme. Pridáme maslo, vlažnú smotanu a lúkach. Pomocou ponorného mixéra vyšľaháme, nakoniec vmiešame zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti ešte zemiakovú kašu dosolíme. Zemiakovú kašu s lúkach podávame najlepšie ihneď po príprave. Chutí k akýmkoľvek vyprážaným pokrmom, prírodným řízkům apod