Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková kaša s Lučinou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6727x
Zemiaková kaša s Lučinou

Zemiaková kaša zase inak. Našľahaná chutí výborne.

vytlačiť recept Zemiaková kaša s Lučinou
recept Zemiaková kaša s Lučinou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 1,2 kg zemiaky
zelená petržlenová vňať
50 g maslo
1/2 kelímku smotana na šľahanie
1 kocka veľká Lučina
soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky (varný typ na pyré) olúpeme a nakrájame na kocky. Zalejeme vriacou vodou a pridáme lyžičku až dve soli. Uvaríme domäkka a scedíme. Ešte horúce zemiaky roztlačíme. Pridáme maslo, vlažnú smotanu a lúkach. Pomocou ponorného mixéra vyšľaháme, nakoniec vmiešame zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti ešte zemiakovú kašu dosolíme. Zemiakovú kašu s lúkach podávame najlepšie ihneď po príprave. Chutí k akýmkoľvek vyprážaným pokrmom, prírodným řízkům apod

Komentáre k receptu Zemiaková kaša s Lučinou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty