Zemiaková kaša s jarnou cibuľkou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 26692x
Pretože rada jem "obyčajné prílohy" samostatne, opäť je tu zemiakový recept, ktorý spoľahlivo nahradí celý hlavný chod.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
olivový olej na vyprážanie | |
smotana na varenie | |
maslo | |
mlieko | |
čerstvý tymián | |
jarná cibuľka s vňaťou | |
zemiaky |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vriacou vodou s trochou soli. Uvaríme domäkka a zlejeme. Medzitým si jarnú cibuľku očistíme (môže byť aj viac) ais vňaťou nakrájame na krúžky. Cibuľku osmažíme na troške olivového oleja. Čerstvý tymian umyjeme, osušíme a otrháme lístočky. Ešte teplé zemiaky rozšťoucháme, primiešame podľa chuti a hutnosti zemiakov smotanu na varenie (prípadne mlieko) a maslo izbovej teploty. Ručným mixérom vyšľaháme dohladka a podľa chuti osolíme. Nakoniec primiešame osmahlou cibuľku a odrhnutý tymian, to ale už bez mixéra. Zemiakovú kašu s jarnou cibuľkou najlepšie ihneď podávame ako prílohu aj hlavný chod. Množstvo ingrediencií záleží len na vás - počtu porcií a chuti.