Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková kaša s jarnou cibuľkou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26692x
Zemiaková kaša s jarnou cibuľkou

Pretože rada jem "obyčajné prílohy" samostatne, opäť je tu zemiakový recept, ktorý spoľahlivo nahradí celý hlavný chod.

vytlačiť recept Zemiaková kaša s jarnou cibuľkou
recept Zemiaková kaša s jarnou cibuľkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

podľa potreby:

olivový olej na vyprážanie
smotana na varenie
maslo
mlieko
čerstvý tymián
jarná cibuľka s vňaťou
zemiaky

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vriacou vodou s trochou soli. Uvaríme domäkka a zlejeme. Medzitým si jarnú cibuľku očistíme (môže byť aj viac) ais vňaťou nakrájame na krúžky. Cibuľku osmažíme na troške olivového oleja. Čerstvý tymian umyjeme, osušíme a otrháme lístočky. Ešte teplé zemiaky rozšťoucháme, primiešame podľa chuti a hutnosti zemiakov smotanu na varenie (prípadne mlieko) a maslo izbovej teploty. Ručným mixérom vyšľaháme dohladka a podľa chuti osolíme. Nakoniec primiešame osmahlou cibuľku a odrhnutý tymian, to ale už bez mixéra. Zemiakovú kašu s jarnou cibuľkou najlepšie ihneď podávame ako prílohu aj hlavný chod. Množstvo ingrediencií záleží len na vás - počtu porcií a chuti.

Komentáre k receptu Zemiaková kaša s jarnou cibuľkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty