Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaková kaša 1

  • prílohy
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65180x
Zemiaková kaša 1

Netradičné recept na zemiakovú kašu so syrom, pripravovanú v pare, vhodný pre slávnostné príležitosti.

vytlačiť recept Zemiaková kaša 1
recept Zemiaková kaša 1 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g syr Čedar
40 g maslo
500 g zemiakov
1 štipka soľ
1 dl mlieko
2 strúčiky strúčik cesnaku

Postup prípravy receptu

Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Strúčiky cesnaku očistíme a pozdĺžne rozkrojíme. Syr nastrúhame najemno. Odmeriame si mlieko na ohriatie v mikrovlnnej rúre. V menšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme pripravený cesnak, ktorý v horúcom masle asi 20 minút lúhujeme. Potom cesnak vyberieme. Medzitým zemiaky vložíme do napařovacího hrnca, alebo na parák a varíme kým nie sú mäkké. Vodu z hrnca vylejeme, a vložíme na dno hrnca varené zemiaky. Ide o udržanie teploty. Zemiaky musia byť čo najviac horúce. Potom prelejeme dve tretiny rozpusteného vlažného cesnakového masla a dôkladne šľahačom miešame až budú rozdrvené. Teraz za stáleho šľahania postupne pridávame syr, ktorý sa rozpúšťa. Podľa potreby přilíváme teplé mlieko. Záleží na tom, ako hustú kašu máme radi. Podľa chuti môžeme prisoliť. Pri servírovaní kašu omastíme ešte zvyšným cesnakovým maslom. Podávame ako prílohu k vyprážaným pokrmom, pečeným mäsám, uzenému a podobne.

Komentáre k receptu Zemiaková kaša 1 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty