Zemiaková cesnačka so smotanou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 79451x
Jednoduchý recept na jemnú a sýtou polievku, ktorú podávame s hriankou alebo toasty ako samostatný chod.
(Recept sa páči celkom 11x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
15 dl | voda |
3 dkg | muka |
1 kocka | slepačia bujón |
1 lyžica | pažítka nasekaná |
2 štipky | rasca mletý |
2 lyžice | maslo |
4 strúčiky | cesnak |
50 dkg | zemiaky |
2 štipky | soľ |
2 dl | smotana na varenie |
podľa chuti: | |
petržlen zelená |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame na rovnaké kúsky, prelejeme vriacou vodou, osolíme, okmínujeme a varíme do mäkka. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a na masle speníme. Vmiešame múku a urobíme svetlú zápražku. Tú zalejeme vývarom zo zemiakov, pridáme kocku bujónu a varíme ešte 20 minút. Teraz vlejeme smotanu a pridáme usekanou pažítku. Necháme prejsť varom. Do polievky vložíme uvarené zemiaky. Pri podávaní zdobíme zeleným petržlenom. Druhý deň je polievka ešte chutnejšia a viac krémovitá.