Zelňáky so slaninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23125x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
1 balíček | kyslá kapusta |
20 dkg | anglická slanina |
olej | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
polohrubá múka | |
drvená rasca | |
majorana |
Postup prípravy receptu
Slaninu nakrájame na drobné kocky. Ak je kapusta dlhé, překrájíme ho. Do kapusty pridáme vajcia, rasca, soľ, korenie a majoránku podľa chuti, rovnako ako do placiek. Pridáme polohrubú múku podľa hustoty a všetko dôkladne premiešame. Z cesta smažíme na rozohriatom lívanečníku malé kapustová dozlatista. Zelňáky so slaninou sú vhodné k pivu ale ik večeru.