Zelňáky s údeným mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 128914x
Tiež milujete zemiakové ak nim kyslá kapusta? Skúste si cesto na zemiakové placky už pred vyprážaním doplniť o kapustu a pripravte si zelňáky!
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | mlieko |
4 - 5 lyžíc | hrubá múka |
2 lyžičky | soľ |
4 plátky | údené mäso |
1 - 2 lyžičiek | drvená rasca |
2 - 3 štipiek | majorana |
5 ks | zemiaky (veľké) |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
3 strúčiky | cesnak |
olej na vyprážanie | |
3 ks | vajcia |
20 dkg | kyslá kapusta |
2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Väčšie zemiaky si olúpeme a nastrúhame nahrubo do väčšej misy. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, vajcia, korenie, hrubú múku a prilejeme mlieko. Dobre premiešame. Kapusta si pokrájame, aby nebolo moc dlhé a vmiešame ho do pripraveného zemiakového cesta. Na rozpálenom oleji smažíme zelňáky dozlatista z oboch strán. Zároveň si pripravíme na masle plátok údeného alebo môžeme použiť pokrájanú klobásu. Zelňáky podávame s údeným mäsom alebo orestovanou klobásou alebo inou údeninou. Ako prílohu môžeme pridať zvyšné studenej kapusty.