Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zelňáky s údeným mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128914x
Zelňáky s údeným mäsom

Tiež milujete zemiakové ak nim kyslá kapusta? Skúste si cesto na zemiakové placky už pred vyprážaním doplniť o kapustu a pripravte si zelňáky!

vytlačiť recept Zelňáky s údeným mäsom
recept Zelňáky s údeným mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl mlieko
4 - 5 lyžíc hrubá múka
2 lyžičky soľ
4 plátky údené mäso
1 - 2 lyžičiek drvená rasca
2 - 3 štipiek majorana
5 ks zemiaky (veľké)
1/2 lyžičky mleté čierne korenie
3 strúčiky cesnak
olej na vyprážanie
3 ks vajcia
20 dkg kyslá kapusta
2 ks cibula

Postup prípravy receptu

Väčšie zemiaky si olúpeme a nastrúhame nahrubo do väčšej misy. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, vajcia, korenie, hrubú múku a prilejeme mlieko. Dobre premiešame. Kapusta si pokrájame, aby nebolo moc dlhé a vmiešame ho do pripraveného zemiakového cesta. Na rozpálenom oleji smažíme zelňáky dozlatista z oboch strán. Zároveň si pripravíme na masle plátok údeného alebo môžeme použiť pokrájanú klobásu. Zelňáky podávame s údeným mäsom alebo orestovanou klobásou alebo inou údeninou. Ako prílohu môžeme pridať zvyšné studenej kapusty.

Komentáre k receptu Zelňáky s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty