Zelerová nátierka s mrkvou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 65120x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | sardelová pasta |
200 g | zeler |
1 lyžica | nasekaná pažítka |
200 g | Lučina |
2 lyžice | majolku |
50 g | karotka |
100 g | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
citrónová šťava | |
soľ | |
cukor |
Postup prípravy receptu
Mladý zeler olúpeme a umyjeme. Vložíme do vriacej vody, ktorú sme vopred osolili a okyselili citrónovou šťavou. Zeler povaríme asi 10 minút a necháme vychladnúť. Karotku oškrabeme a umyjeme. Vychladnutý zeler a karotku nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti prisladíme. Zo syra Lučina, kyslej smotany, majonézy a sardelové pasty vymiešame hladký krém, ktorý vmiešame do nastrúhanej zeleniny. Ochutíme pažítkou a necháme odležať v chlade. Zelerovú pomazánku s karotkou natierame najlepšie na tmavé pečivo a podávame s čerstvou zeleninou.