Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zelerová nátierka s mrkvou

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65120x
Zelerová nátierka s mrkvou

Ľahká a zdravá nátierka pre milovníkov zeleru. Skvele chutí s tmavým pečivom.

vytlačiť recept Zelerová nátierka s mrkvou
recept Zelerová nátierka s mrkvou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička sardelová pasta
200 g zeler
1 lyžica nasekaná pažítka
200 g Lučina
2 lyžice majolku
50 g karotka
100 g kyslá smotana

podľa chuti:

citrónová šťava
soľ
cukor

Postup prípravy receptu

Mladý zeler olúpeme a umyjeme. Vložíme do vriacej vody, ktorú sme vopred osolili a okyselili citrónovou šťavou. Zeler povaríme asi 10 minút a necháme vychladnúť. Karotku oškrabeme a umyjeme. Vychladnutý zeler a karotku nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti prisladíme. Zo syra Lučina, kyslej smotany, majonézy a sardelové pasty vymiešame hladký krém, ktorý vmiešame do nastrúhanej zeleniny. Ochutíme pažítkou a necháme odležať v chlade. Zelerovú pomazánku s karotkou natierame najlepšie na tmavé pečivo a podávame s čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Zelerová nátierka s mrkvou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty