Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zeleninový vývar

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70242x
Zeleninový vývar

Recept na polievku, ktorá má vynikajúcu zeleninovú chuť.

vytlačiť recept Zeleninový vývar
recept Zeleninový vývar sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 snítka zelerová vňať
1 l voda
2 ks Mrkva
2 lyžice maslo
1 ks zeler
1/2 ks pór
1 zväzok petržlenová vňať
1 ks cibula

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Mrkvu a zeler olúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pór pozdĺžne rozkrojíme a dôkladne umyjeme. Petržlenovú a zelerovú vňať umyjeme a osušíme utierkou, potom obe vňate nakrájame nahrubo. Cibuľu umyjeme a neolúpané rozkrojíme na štyri diely. Vo veľkom hrnci rozohrejeme dve lyžice masla, pridáme všetku zeleninu a sprudka ju osmažíme. Po pár minútach prilejeme k zelenine vodu, osolíme, okoreníme a všetko privedieme k varu. Až polievka zavarí, zmiernime teplotu a na slabom plameni varíme, kým zelenina nezmäkne. Hotovú polievku nalejeme do taniera a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Zeleninový vývar (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt