Zeleninový vývar
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 71694x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 zväzok | petržlenová vňať |
1 ks | cibula |
1 snítka | zelerová vňať |
1 l | voda |
2 ks | Mrkva |
2 lyžice | maslo |
1 ks | zeler |
1/2 ks | pór |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mrkvu a zeler olúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pór pozdĺžne rozkrojíme a dôkladne umyjeme. Petržlenovú a zelerovú vňať umyjeme a osušíme utierkou, potom obe vňate nakrájame nahrubo. Cibuľu umyjeme a neolúpané rozkrojíme na štyri diely. Vo veľkom hrnci rozohrejeme dve lyžice masla, pridáme všetku zeleninu a sprudka ju osmažíme. Po pár minútach prilejeme k zelenine vodu, osolíme, okoreníme a všetko privedieme k varu. Až polievka zavarí, zmiernime teplotu a na slabom plameni varíme, kým zelenina nezmäkne. Hotovú polievku nalejeme do taniera a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.