Zeleninový špíz
- predjedlá
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 71751x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | baklažán |
1 ks | žltá paprika hrubostenná |
1 ks | červená paprika hrubostenná |
1 ks | zelená paprika hrubostenná |
1 ks | cuketa |
2 ks | červená cibuľa |
príloha: | |
10 plátkov | veka chlebíčkovej |
zálievka: | |
1 strúčik | cesnak |
1 lyžica | olivový olej |
2 lyžice | citrónová šťava |
soľ | |
korenie | |
1 lyžica | rozmarín - čerstvý |
zálivka 1: | |
1 ks | paradajka |
1 lyžička | olivový olej |
15 ks | olivy |
Postup prípravy receptu
Očistenú po dĺžke rozrezanej cuketu a papriky nakrájame na 2,5 cm kocky. Baklažány nakrájame na štyri diely po dĺžke a červenú cibuľu na 8-8 rovnakých dielov. Nakrájanú zeleninu zmiešame v miske. K citrónovej šťave přikapáme olej, pridáme cesnak, rozmarín, soľ a korenie. Týmto nálevom zalejeme nakrájanú zeleninu v miske. V chlade necháme 15 min. Nakrájanú zeleninu striedavo napichujeme (striedanie farieb) na špajle. V stredne vyhriatej rúre grilujeme cca 10-12 min. Viackrát je pootočíme, aby bola zelenina po celom obvode červenohnedá. Hotový zeleninový špíz necháme odkvapkať a servírujeme ho so suchou vekovú hriankou as rajčato-olivovým šalátom. Príloha: rajčato-olivový šalát (paradajky bez dužiny nakrájať na prúžky, olivy vykostené rozrezané na pol a pokvapkané olivovým olejom) suché hrianky z krajcov chlebíčkovej veky.