Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zeleninový špíz s Amure

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23410x
Zeleninový špíz s Amure

Ryba v kombinácii s opečenou alebo grilovanou zeleninou - vynikajúca a ľahký obed v sparných dňoch.

vytlačiť recept Zeleninový špíz s Amure
recept Zeleninový špíz s Amure sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

12 ks cherry paradajky
4 porcie amur
1 ks cibula
3 - 4 lyžíc olivový olej
2 lyžičky korenie na ryby
1 - 2 lyžičiek soľ
2 lyžičky zmes talianskych byliniek
1/4 ks cuketa

Postup prípravy receptu

Pripravíme si malá cherry paradajky, olúpeme a na kúsky si nakrájame cuketu a cibuľu. Na kovové ihly striedavo napichujeme zeleninu v ľubovoľných kombináciách. Špízy posypeme zmesou talianskych byliniek a potrieme olivovým olejom. Amure naporcuje na podkovičky, posypeme korením na ryby, osolíme a potrieme olivovým olejom. Chvíľu necháme uležať. Porcia ryby pečieme v zohriatej titánové hlbšej panvici s pokrievkou. Najprv opekáme bez pokrievky, po otočení panvicu prikryjeme pokrievkou. Zároveň si zahrejeme druhú nižšia panvica s nepriľnavým dnom (titánovou panva) alebo panvicu na grilovanie a špízy na nej za postupného otáčania opečieme. Zelenina aj ryba sú za cca 10 minút hotové. Zeleninové špízy podávame s porciou amura, možno ako prílohu servírovať varené zemiaky. Dopĺňame ľahkým dresingom.

Komentáre k receptu Zeleninový špíz s Amure (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty