Zeleninový špíz s Amure
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 23410x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | cherry paradajky |
4 porcie | amur |
1 ks | cibula |
3 - 4 lyžíc | olivový olej |
2 lyžičky | korenie na ryby |
1 - 2 lyžičiek | soľ |
2 lyžičky | zmes talianskych byliniek |
1/4 ks | cuketa |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si malá cherry paradajky, olúpeme a na kúsky si nakrájame cuketu a cibuľu. Na kovové ihly striedavo napichujeme zeleninu v ľubovoľných kombináciách. Špízy posypeme zmesou talianskych byliniek a potrieme olivovým olejom. Amure naporcuje na podkovičky, posypeme korením na ryby, osolíme a potrieme olivovým olejom. Chvíľu necháme uležať. Porcia ryby pečieme v zohriatej titánové hlbšej panvici s pokrievkou. Najprv opekáme bez pokrievky, po otočení panvicu prikryjeme pokrievkou. Zároveň si zahrejeme druhú nižšia panvica s nepriľnavým dnom (titánovou panva) alebo panvicu na grilovanie a špízy na nej za postupného otáčania opečieme. Zelenina aj ryba sú za cca 10 minút hotové. Zeleninové špízy podávame s porciou amura, možno ako prílohu servírovať varené zemiaky. Dopĺňame ľahkým dresingom.