Zeleninový šalát s kuracími rezančekmi
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21015x
Zmes čerstvej zeleniny so zálievkou podávame s opékanými kuracími rezančekmi, bagetou a jogurtovým dresingom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | červená paprika |
1 lyžica | solamyl |
1 ks | zelená paprika |
1 ks | vajcia |
4 ks | paradajka |
1 štipka | cukor |
1 ks | ľadový šalát |
2 ks | kuracie prsia |
podľa chuti: | |
mleté chilli korenie | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
zálievka: | |
1 lyžica | čerstvá pažítka |
50 ml | olivový olej |
1 lyžica | citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na dlhšie tenké rezance a obalíme v solamylu. Vajcia rozšľaháme, ochutíme soľou a chilli korením. Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na rovnomerné kúsky. Šalát očistíme a ručne natrháme na menšie kúsky. Paradajky umyjeme, rozkrojíme na polovičky a nakrájame na plátky. Pripravíme si zálievku: Olivový olej zmiešame s citrónovou šťavou, osladíme, osolíme, okoreníme a premiešame s nasekanou pažítkou. Obaľované kuracie rezančeky premiešame s rozšľahaným, ochuteným vajcom a usmažíme na rozpálenom oleji dozlatista. V mise premiešame šalát, papriky a paradajky sa zálievkou. Zeleninový šalát rozdelíme na porcie a navrch rozložíme kuracie vyprážané a odkvapkané rezančeky. Ihneď podávame s čerstvou bagetou a jogurtovým dresingom.