Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zeleninový nákyp

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63662x
Zeleninový nákyp

Zapekaná mňamka pre vegetariánov - s chuťou zeleniny, vajec a syra.

vytlačiť recept Zeleninový nákyp
recept Zeleninový nákyp
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 - 250 g tvrdý syr

podľa chuti:

zeleninový bujón
mleté čierne korenie
soľ
Sušená petržlenová vňať

podľa potreby:

1 balíček mrazená zeleninová zmes (mrkva, hrášok, kukurica)
strúhanka na vysypanie
maslo na vymastenie
vajcia

Postup prípravy receptu

K zapekanie použijeme mrazenú zeleninu, ktorú si předvaříme v ochutené vode - soľou alebo zeleninovým bujóny. Uvaríme ju domäkka, scedíme a rozdelíme na toľko častí, koľko máme mističek k zapekanie. Syr nastrúhame, okrem eidamu môžeme použiť aj iný tvrdý syr (ementál, madeiland, ai). Vajcia rozklepneme a rozšľaháme s trochou soli, mletým korením a sušenú petržlenom. Mištičky vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Dáme vrstvu zeleniny, vyššiu vrstvu nastrúhaného syra a zalejeme vajcom, ak máme vyššiu misku, môžeme zeleninu so syrom dať po viac vrstvách. Všetko zalejeme rozšľahanými vajíčkami tak, aby sme nechali asi 1 cm pod okraj misky. Zeleninový nákyp nám nadobudne. Zeleninový nákyp pečieme v mierne vyhriatej rúre do tej doby, kým nie je povrch nákypu zlatistý. Chutí najlepšie ihneď po príprave. Zeleninu môžeme použiť aj jednodruhové - treba našu najobľúbenejšie.

Komentáre k receptu Zeleninový nákyp (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty