Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zeleninový boršč s mäsom

  • polievky
  • ruská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132392x
Zeleninový boršč s mäsom

Skvelá polievka, ktorá chutí a zasýti.

vytlačiť recept Zeleninový boršč s mäsom
recept Zeleninový boršč s mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g bravčové mäso
1 ks cibula
150 g bielej kapusty
100 g hovädzie mäso
1 kocka masox
150 g červená repa
1 lyžica sterilizovaný hrášok
40 g olej
300 g zemiakov
1 plechovka paradajkový pretlak
100 g koreňová zelenina

na ozdobu:

2 dl kyslá smotana

podľa chuti:

100 g údenina
10 g cukor
Rasco
celý čierne korenie
klinček
2 - 3 strúčikov cesnak
bobkový list

Postup prípravy receptu

Mäso podľa potreby očistíme a nakrájame na kúsky. Údeninu, najlepšie klobásky, nakrájame na kocky alebo pol kolieska. Zeleninu očistíme. Cibuľu nasekáme najemno. Zemiaky nakrájame na kocky, cesnak prelisujeme. Repu uvaríme takmer domäkka. Uvarenú repu scedíme a nakrájame na prúžky. Môžeme ju variť počas prípravy polievky. Ak sa nám s ňou nechce variť, môžeme použiť sterilizovanú. V hrnci rozohrejeme olej a speníme na ňom cibuľu. Pridáme mäso, údeninu, korenie a všetko krátko a sprudka osmažíme, aby sa mäso zatiahlo. Zmes zalejeme vodou a asi 15 minút varíme. Potom pridáme zemiaky, zeleninu, cesnak, pretlak a všetko uvaríme domäkka. Do hotovej polievky vložíme prúžky uvarenej červenej repy, kapusty (i sterilizované) a odkvapkané sterilizovaný hrášok. Nakoniec pridáme kocku masoxu, osolíme podľa chuti, přikyselíme či prisladíme. Zeleninový boršč s mäsom rozdelíme do tanierov alebo misiek. Každú porciu ozdobíme lyžicou smotany.

Komentáre k receptu Zeleninový boršč s mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty