Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zeleninovo-kurací šalát

  • šaláty
  • žádná kuchyňa
  • recept zobrazen: 26816x
Zeleninovo-kurací šalát

Což takhle obohatiť ľahký zeleninový šalát s lahodnými kuracími kúskami?

vytlačiť recept Zeleninovo-kurací šalát
recept Zeleninovo-kurací šalát sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 plátky kuracie prsia

cestíčko:

1 lyžička mletá sladká paprika
1,5 lyžičky korenie na kurča
150 g hladká múka
1 štipka mleté čierne korenie
2 - 3 strúčikov cesnak

marináda:

250 ml cmar

podľa chuti:

pažítka

podľa potreby:

slnečnicový olej na vyprážanie

šalát:

2 ks žltá paprika
1 hlávka šalát
4 ks paradajka

zálievka:

2 strúčiky cesnak
1 balíček majonézy v sáčku (Poličanka)
1 kelímok biely jogurt

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia nakrájame na kúsky a aspoň na 2-3 hodiny naložíme do cmaru a dáme do chladničky. Najlepšie je však nechať prsia v cmar odležať cez noc. Po vybratí necháme mäso odkvapkať. Zatiaľ si pripravíme zmes na obalenie. Zmiešame hladkú múku, soľ, korenie, sladkú papriku, korenie na kurča a prelisovaný cesnak. V tejto okorenené múke postupne po kúskoch obaľujeme mäso a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Kuracie kúsky by mali mať krásne chrumkavú kôrku. Na chvíľku je zabalíme do papierových utierok, aby sa odsal prebytočný tuk. Šalát si pripravíme z paprík nakrájaných na prúžky a zbavených semien, natrhaných listov šalátu a na kocky alebo půlměsíčky pokrájaných paradajok. Zeleninu premiešame alebo poskladáme podľa svojej fantázie. Do šalátu pridáme kuracie mäso a zalejeme dressingom z majonézy, bieleho jogurtu, prelisovaného cesnaku a pažítky. Po zaliatí dresingom ihneď zeleninovo-kurací šalát podávame, aby sa krehký obal mäsa nerozmočil.

Komentáre k receptu Zeleninovo-kurací šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty