Zeleninové zemiakové placky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 27606x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej na vyprážanie | |
800 g | zemiaky |
hladká múka | |
1 - 2 ks | vajcia |
200 g | mäkký saláma |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
Rasco | |
cesnak | |
350 g | mrazená zelenina |
majorana | |
pažítka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mrazenú zeleninu povaríme asi 10 minút v osolenej vode. Potom vodu zlejeme, zeleninu necháme vychladnúť a vidličkou ju roztlačíme. Olúpané zemiaky najemno nastrúhame. Saláma nakrájame na drobné kocky. Zeleninu, zemiaky a saláma dáme do misy. Pridáme vajcia, podľa potreby hladkú múku a osolíme a okoreníme. Dobre premiešame. Vzniknutú zmes naberáme veľkou lyžicou a na panvici s rozpáleným olejom tvoríme placky, ktoré po oboch stranách vyprážame dozlatista. Zeleninové zemiakové podávame podľa chuti.