Zeleninové špagety s pestom
- hlavné chody
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 142576x
Jarná zeleninové špagety s petrželkovým pestom z repkového oleja a ementálu. Zeleninu je možné vynechať.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
125 ml | repkový olej |
1 strúčik | cesnak |
60 g | Ementál (blok) |
1 ks | cuketa |
300 g | špagety |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
125 g | petržlen (vňaťovú) |
200 g | Mrkva |
Postup prípravy receptu
Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme na lístky, ktoré v mixéri nasekáme najemno. Cesnak ošúpeme a taky nasekáme najemno. Ementál nastrúhame. Cesnak, ementál a repkový olej pridáme k petrželce a znovu nasekáme. Potom ho osolíme a okoreníme.
Mrkvu a cuketu očistíme a nastrúhame najemno. Špagety uvaríme podľa návodu. Asi 5 minút pred koncom dovarení pridáme ku špagetám zeleninu a varíme všetko dohromady. Uvarené špagety zlejeme, ale asi 50 ml vody si odložíme. Kvapkajúcou špagety so zeleninou ihneď zmiešame s pestom. Ak budú suché, môžeme do nich pridať trochu odloženej vody.
Ihneď podávame.
Foto: Profimedia.cz