Zeleninové lečo
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 137035x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej | |
1 ks | cibula |
6 ks | paradajka |
4 ks | paprika (zelená) |
podľa chuti: | |
4 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
30 dkg | saláma |
1/2 lyžice | soľ |
Postup prípravy receptu
Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a osušíme. Paradajky nakrájame na kocky a papriku na tenké prúžky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Saláma vcelku podľa potreby olúpeme a nakrájame na kocky. V hlbšej panvici (s pokrievkou) rozpálime olej. Pridáme cibuľu a osmažíme ju. Cibuľu zalejeme vodou, pridáme paradajky s paprikou. Až paprika zmäkne, pridáme salámu, prikryjeme pokrievkou a dusíme. Z LECA necháme vyvariť vodu. Vajcia si rozklepneme stranou do hrnčeka a trochu rozšľaháme. Potom nimi zahustíme lečo a poriadne premiešame. Zeleninové lečo ochutíme korením a prípadne osolíme. Hotové zeleninové lečo podávame horúce a najlepšie s chlebom, ale záleží na chuti.