Zeleninové lečo so zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 67198x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | oranžová paprika |
4 lyžice | olej |
300 g | paradajka |
400 g | zelená paprika |
1 ks | cibula |
5 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
4 snítky | kučeravý petržlen |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
príloha: | |
1 kg | zemiaky |
4 snítky | petržlen |
celý rasca | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame nahrubo a papriky na rezance. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na osminky. Rozpálime olej a cibuľu osmažíme. Pridáme papriky, osolíme, okoreníme a podusíme. Ku zmesi pridáme paradajky a vydusíme šťavu. Nakoniec prilejeme v miske rozkvedlaná vajíčka a necháme ich zraziť. Podľa chuti prisolíme. Nové zemiaky umyjeme, oškrabeme a nakrájame ozdobným nožom na plátky alebo z nich vypichujeme guľôčky. Nasypeme ich do vriacej osolenej vody, pridáme rascu a uvaríme domäkka. Potom ich scedíme a zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Zeleninové lečo so zemiakmi podávame teplé ozdobené vetvičkou kučeravej petržlenu.