Zeleninová polievka so zázvorom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 60546x
Polievka, ktorá vás zasýti, dodá vitamíny a môžete si ju dopriať aj večer bez toho, aby ste museli mať zlé svedomie, najmä držíte ak diétu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | stredná mrkva |
1 ks | kaleráb |
1 hrsť | nasekaná pažítka |
3 - 4 ks | ružička karfiolu |
2 snítek | petržlenová vňať |
3 - 4 ks | ružičky brokolice |
3 - 4 ks | menšie zemiaky |
1 kocka | zeleninový bujón |
podľa chuti: | |
farebný korenie (guľôčky) | |
vegeta | |
zázvor |
Postup prípravy receptu
Základom polievky je všetka zelenina, ktorú očistíme. Zemiaky zbavíme šupky, mrkva odrhneme, kaleráb olúpeme a ružičky brokolice i karfiolu dôkladne umyjeme. Zázvor olúpeme a nakrájame na kocky, bude stačiť asi 2 cm veľký kúsok na celú polievku. Pripravíme si veľký hrniec, do ktorého vhodíme nakrájané zemiaky, kaleráb, prúžky mrkvy a menšie ružičky brokolice a karfiolu. Zalejeme veľkým množstvom vody a dáme variť. Pridáme petržlenovú vňať. Do polievky rozdrobíme kocku bujónu, ochutíme vegetu, farebným korením a pridáme aj kúsky zázvoru, ten dodá polievke na pikantnosti. Polievku varíme do zmäknutia zeleniny, čím kratšiu dobu, tým viac vitamínov zachováme. Tesne pred koncom primiešame do zeleninovej polievky so zázvorom aj hrsť čerstvej nasekanej pažítky. Zeleninovú polievku so zázvorom podávame teplú, najlepšie však chutí na druhý deň.