Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zeleninová polievka s kuracím mäsom

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5903x
Zeleninová polievka s kuracím mäsom

Pikantná polievka z paprík a paradajok s kuracím mäsom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zeleninová polievka s kuracím mäsom
recept Zeleninová polievka s kuracím mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice ostrý kečup
2 strúčiky cesnak
1 l hydinový vývar
1 ks zelená paprika
1 ks cibula
4 lyžice strúhaný syr ementálskeho typu
1 hrstí zelená petržlenová vňať
2 ks bobkový list
1 ks malá mrkva
300 g kuracie prsia
400 g paradajka

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
chilli korenie

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezance, osolíme a ochutíme chilli korením. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie štvorce. Mrkva očistíme a nakrájame na kolieska. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak. Vmiešame nakrájanú papriku a mrkvu, zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút. Potom pridáme nakrájané lúpané paradajky, ostrý kečup, osolíme, okoreníme a podusíme ešte ďalších 10 minút. Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a na miernom ohni varíme 15 - 20 minút. Medzitým opečieme na masle kuracie mäso dozlatista, ktoré vložíme do hotovej polievky. Pridáme usekanou petržlen, ale už nevaríme. Horúcu zeleninovú polievku s kuracím mäsom rozdelíme na porcie, posypeme nastrúhaným syrom a podávame s bielym pečivom.

Komentáre k receptu Zeleninová polievka s kuracím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty