Zeleninová polievka s kuracím mäsom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 8247x
Pikantná polievka z paprík a paradajok s kuracím mäsom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | ostrý kečup |
2 strúčiky | cesnak |
1 l | hydinový vývar |
1 ks | zelená paprika |
1 ks | cibula |
4 lyžice | strúhaný syr ementálskeho typu |
1 hrstí | zelená petržlenová vňať |
2 ks | bobkový list |
1 ks | malá mrkva |
300 g | kuracie prsia |
400 g | paradajka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
chilli korenie | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezance, osolíme a ochutíme chilli korením. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie štvorce. Mrkva očistíme a nakrájame na kolieska. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak. Vmiešame nakrájanú papriku a mrkvu, zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút. Potom pridáme nakrájané lúpané paradajky, ostrý kečup, osolíme, okoreníme a podusíme ešte ďalších 10 minút. Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a na miernom ohni varíme 15 - 20 minút. Medzitým opečieme na masle kuracie mäso dozlatista, ktoré vložíme do hotovej polievky. Pridáme usekanou petržlen, ale už nevaríme. Horúcu zeleninovú polievku s kuracím mäsom rozdelíme na porcie, posypeme nastrúhaným syrom a podávame s bielym pečivom.