Zeleninová polievka s kapustou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 10743x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
1 ks | červená paprika |
1/2 hlávky | malé čerstvé kapusta |
1 ks | cibula |
50 g | hladká múka |
1 ks | veľká surové zemiaky |
podľa chuti: | |
cukor | |
ocot | |
podľa potreby: | |
1,7 l | vývar |
olej |
Postup prípravy receptu
Kapusta očistíme od povadlých listov, zbavíme stopke a nakrájame na jemné rezančeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kolíky. Čerstvú červenú papriku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Zemiakov olúpeme a nakrájame na malé kocky. Kapusta podlejeme studenou vodou, osolíme, okmínujeme a podusíme domäkka. Z oleja, cibule a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom a pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriku a pór. Ochutíme soľou, korením a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Nakoniec do polievky vmiešame podusené kapustu a podľa chuti ju okyselíme a prisladíme. Hustú zeleninovú polievku s kapustou môžeme podávať ako samostatný pokrm s pečivom.